maanantai 9. maaliskuuta 2015

Paastossa vaiheeseen "raakaravinto"


Opiskeluaikana opettelimme Pauliinan kanssa 80-90-luvuilla paljon esillä olleen raakaravinto-ruokavalion. Tuolloin Marjatta Svennevig piti elävänravinnon ravintolaa Erottajalla. Raakaravintoa kutsutaan myös eläväksi ravinnoksi.

Tiukimmillaan noudatimme 100%:sti elävän ravinnon ruokailutottumuksia noin puolen vuoden ajan. Muistan tuon ajan erityisen kevyenä ja hyvävointisena ajanjaksona elämässäni.

Aiemmin kirjoitin metabolisesta oireyhtymästä, jossa keskeistä on vyötärölihavuus ja haitallisen rasvan kertyminen sisäelimistöön ja verenkiertoon.

Terveysasiantuntijat  korostava nimenomaan sisäelimiin kertyvän rasvan (visceral fat) haitallisuutta. Oheinen kuva kertoo paljon.

Asian pohtiminen voi kuormittaa elämää. Jos kuitenkin tällä tavalla saa sykäyksen kurinalaiseen elintapojen muuttamiseen, henkinen kuormitus ei ole ollut turhaa.

Aiheeseen tutustuessa paastosta tulee entistä enemmän terveydenhoitoprojekti. Siksi olkoon nyt osa paastoani nuorena oppimani raakaravinto.

Kolmannen paastoviikon kunniaksi pyysin valokuvaajan tutkintoa suorittavaa Unnaa ottamaan minusta uuden profiilikuvan. Kuvia tuli enemmänkin ja tein niistä timelapse-videon.




2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen aihe tämä raakaravinto. Lukisin siitä mielelläni enemmänkin. Tarkoituksena on ollut itselläkin ruveta syömään pelkkää raakaruokaa, kunnes minulla on siitä riittävästi tietoutta.

    Hienoon ammattiin opiskelee teidän Unna! :)

    VastaaPoista
  2. Pirteää profiilikuvausta, aivan piristi minuakin. :)

    VastaaPoista